Fodboldens regelsæt & Alis handsker

Fodbold er absolut en af de mest populære sportsgrene i verden. Faktisk spilles fodbold i mere end 200 lande, hvilket gør det til den mest populære sportsgren i verden.

Der er elleve spillere på hvert af de to hold, og en fodboldkamp spilles på en firkantet bane. Spillerne må kun berøre bolden med benene, hovedet eller brystet – målmanden må derimod gerne berøre bolden med hænderne.” – Sådan lyder de mest elementære og grundlæggende regler inden for fodbold. ”The Soccer Rule Book” eller Fodboldens Regelsæt er det første kendte sæt fodboldregler, som blev skrevet helt tilbage i år 1859; denne bor er dermed håndskrevet. Regelsættet er den eneste kopi, der er tilbage af ”Rules, Regulation, & Laws” fra Sheffield Football Club og dette regelsæt har en værdi af 9,5 millioner kroner, hvilket sikrer denne specielle sportssouvenir en 5. plads på listen over verdens dyreste sportssouvenirs.

På en 8. plads på denne liste fiboxing glovesnder vi et par boksehandsker tilhørende den verdensberømte bokser Muhammed Ali. Med sin store succes inden for boksning blev han udnævnt som Århundredets Sportsmand – en titel, som vi med spænding venter på bliver givet igen efter årtusindeskiftet.

En sværvægtskamp mellem Muhammed Ali og Floyd Patterson stod i kalenderen i Las Vegas, Nevada, i 1965. Denne kamp var Muhammed Alis 2. mesterskabsduel, og der stod meget på spil. Alligevel var Muhammed Ali favorit til at vinde mesterskabet dette år. Kampen kunne måske være blevet afgjort tidligt, men noget tydede på, at Ali trak tiden, i hvert fald helt til 12. runde, hvor han gav Patterson det afgørende knockoutslag.

Handskerne, som Muhammed Ali boksede medunder denne kamp, er blevet vurderet til intet mindre end 7,4 millioner kroner.

Follow us on twitter @sbatsports