Baseballsouvenirs

Selvom baseball ikke er ret udbredt i Danmark, er det en af de mest populære sportsgrene i USA. I Danmark samles vi på stadions hver weekend for at se de store fodboldhold tørne sammen – i USA gør man det samme, men for at følge sit lokale baseballhold.

Mulighederne er mange, hvis man vil eje en souvenir, som har tilknytning til et baseballhold eller en bestemt baseballlegende. De mest populære genstande inden for denne sportsgren er igen spillertrøjerne, som enten er blevet båret af en af de store spillere, eller er påført en autograf eller signatur fra den pågældende. Bliver vi i kategorien ”beklædningsgenstande” så er spillernes kasketter også af høj interesse. Der findes vel efterhånden ikke en ting, som ikke kan gemmes og have affektionsværdi, når det gælder ens store idol.

En drøm for enhver baseballfan er at sidde på tribunen, når der slås en homerun, og kunne gribe bolden på tilskuerpladserne. Ofte tager tilskuere baseballhandsker med i en sådan situation, blot for at være forberedt. At eje en bold, som er brugt i en kamp, er noget helt specielt – særligt, hvis man efterfølgende kan få den signeret af en spiller fra holdet. Ligeledes er det populært at få signeret en handske eller måske et bat. Det behøver ikke nødvendigvis at være udstyr fra kampen, men måske en genstand man har haft liggende hjemme, som kunne trænge til et friskt pust.

I denne video kan du se en meget dedikeret baseballfan, som har fået opbygget sig noget af en samling:

En anden populær souvenir inden for baseball er baseballkort med information og statistikker om spillerne. Disse fås også som fodboldkort, ligeledes med statistikker om de bestemte spillere. Der findes nærmest et ubegrænset antal af disse kort, og det er derfor stort set umuligt at fuldende sin samling.