Baseballlegenden Babe Ruth

”Babe Ruth” er øgenavnet for en af de største baseballspillere gennem tiden, som blev døbt George Herman Ruth Jr. Han spillede baseball fra 1914 til 1935 for bl.a. Boston Red Sox og New York Yankees, som købte ham i en af verdens mest berømte spillerhandler. I løbet af sine 22 år i karrieren satte Babe Ruth en lang række rekorder, og han blev derfor en af de største baseballlegender i historien. Da Babe Ruth trak sig fra sporten, var han desuden blandt de første frem spillere, som blev valgt ind i Baseballs Hall of Fame.

Når nu Babe Ruth er en af de absolut største legender, så sigeBabe Ruthr det sig selv, at sportssouvenirs, der har tilknytning til Babe Ruth, er ufatteligt meget værd. Det viser disse eksempler.

Hans storhedstid var for alvor, da han spillede for New York Yankees i slutningen af sin karriere og slog den perfekte homerun under World Series i 1932. Denne homerun har været kendt lige siden – og trøjen, som Babe Ruth havde på, da han spillede denne kamp, har i dag en værdi af 6,4 millioner kroner.

Med sine 29 homeruns for Boston Red Sox i 1919 var det bemærkelsesværdigt, at han blev solgt til New York Yankees allerede året efter; selvom han dog levede op til sit ry og sikrede 54 homeruns for Yankees i 1920. Som nævnt var salget af Babe Ruth til New York Yankees en af verdens mest berømte spillerhandler. 682.000 kroner blev han solgt for i år 1919. Sportssouvenieren i denne historie? Kontrakten. Ingen ved præcis, hvad den er blevet solgt for, og hvem der skiftevis har ejet den i tiden løb, men i år 2005 blev Babe Ruths kontrakt solgt for 6,8 millioner kroner – og den bliver kun dyrere og dyrere.

Til sidst kan vi nævne, at verdenshistoriens dyreste sportssouvenir er en spillertrøje, som Babe Ruth spillede bar i 1920 – nemlig den første Yankee-trøje, som Babe Ruth spillede i. Den har en værdi af 30,1 millioner kroner.